Van Carla kregen we het recept voor brandnetelsoep.
Nodig:
1 grote ui
1 teentje knoflook
2 aardappelen
2 handen verse jonge brandneteltoppen
1 liter groentebouillon
olijfolie
peper en zout
Bereidingswijze:
schil de uien en snijd ze fijn, schil de knoflook en pers deze uit, schil de aardappels en snijd deze in kleine blokjes, knip de brandnetels fijn met een schaar in een kopje en was ze. Verwarm de olie in de pan en voeg de uien en knoflook toe. Fruit dit tot de uien glazig zijn. Voeg de bouillon, aardappelblokjes en brandneteltoppen toe. Laat het koken tot de aardappels gaar zijn. Mix de soep fijn en breng hem op smaak met peper en zout.
Eet smakelijk.
Let op: pluk geen brandnetels meer na de maand mei, dan gaat de plant zich voorbereiden op de bloei en is zij niet lekker meer.
Pluk geen brandnetels naast drukke wegen, waar gif wordt gespoten of waar veel honden worden uitgelaten.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten