dinsdag 18 november 2008

fotoles

Gouda 19 november 2008




Beste Ouders/Verzorgers/Kinderen van groep 5,

Gisteren is mevrouw Anke Ligteringen op school geweest om ons een les te geven over: wat weet jij van wat je eet? Anke had zelf mooie foto’s gemaakt en het is de bedoeling dat de kinderen ook foto’s gaan maken. Ze krijgen per tweetal een fototoestel mee en mogen daarmee de volgende foto’s maken:
1. Duidelijk een foto van je naam.
2. Een foto van de inhoud van de koelkast van het eerste kind.
3. Een foto van alles uit de koelkast waarvan de kinderen denken dat het bij de boer vandaan komt. (1 foto met flits en 1 foto zonder flits).
4. Een foto met 1 of twee dingen uit de koelkast die bij de boer vandaan komen maar nu mooi neer gezet. Op een schaal, een mooie doek, verzin het zelf maar. (denk aan de tips: geen stoelpoten, tassen) Nu ook weer 1 foto met flits en 1 foto zonder flits.
En dan naar de koelkast van kind twee. Dezelfde opdracht. Natuurlijk mogen de kinderen geholpen worden maar het moet wel hun foto worden.

Camera mee naar school dan kunnen de volgende twee kinderen op pad.
Als iedereen geweest is gaat de camera terug naar Anke. Die zoekt van ieder kind de mooiste foto uit. Deze foto wordt vergroot en komt in een mooi lijstje. Dat mogen de kinderen zelf gaan doen op maandag of dinsdag 15 of 16 december. We zoeken nog ouders die het leuk vinden om dan mee te gaan.
Uiteindelijk komen alle foto’s in het zorgcentrum te hangen. Een echte tentoonstelling.

Wij hopen dat u mee wilt werken en samen met uw kind een leuke foto maakt en samen bespreekt wat komt er nu bij de boer vandaan?

Hartelijk dank,

Monique van Vliet






meer activiteiten: www.proefdepolder.nu
foto’s van Anke: www.ankeligteringen.nl

Geen opmerkingen: